LOKOSTRELSKI KLUB KAMNIK in njegov član ŠTRAJHAR GAŠPER, NAJBOLJŠI KLUB 2018 in NAJBOLJŠI LOKOSTRELEC 2018

Lokostrelska zveza Slovenije je na slavnostni prireditvi v Cankarjevem domu na Vrhniki razglasila najboljšega lokostrelca, najboljšo lokostrelko in najboljši lokostrelski klub v Sloveniji.

LOKOSTRELEC LETA 2018 je GAŠPER ŠTRAJHAR, Lokostrelski klub Kamnik

 

Gašper Štrajhar je član Lokostrelskega kluba Kamnik aktiven lokostrelec že polnih 11 let. Od takrat, ko je kot 10-letni fantič prvič prijel za lok in vse do danes se je Gašper razvil v uspešnega mladega športnika, ki ve, kaj hoče. Trenira vsak dan, sem spadajo tudi fizični in psihološki treningi. Medtem, ko je svoje lokostrelsko znanje začel in kasneje nadgrajeval vse do mladinskih vrst pod vodstvom trenerja Mateja Zupanca, je v zadnjem obdobju pod vodstvom trenerja Matije Žlendra nizal uspehe tudi v članski konkurenci. Gašper je lastnik 19-tih aktualnih tako ekipnih kot individualnih državnih rekordov, med katerimi imata sigurno največjo težo prav letošnja članska rekorda in sicer dvoranski rekord 592 krogov, ki ga je dosegel na turnirju v Nimesu (Francija), prav tako pa tudi zunanji rekord, ki ga je s 675 krogi dosegel na Sredozemskih igrah v Tarragoni v Španiji. Gašper se je v leta 2014 udeležil Mladinskih Olimpijskih Iger v Nanjingu na Kitajskem in je dobitnik dveh individualnih in dveh ekipnih medalj iz Evropskih prvenstev in Sredozemskih iger. Gašper je trenutno kot najboljši slovenski lokostrelec z ukrivljenim lokom uvrščen na 10. mesto na evropski rang lestvici in na 28. mesto na svetovni rang lestvici. Gašper Štrajhar je v letu 2018 trikrat potrdil pogoje za kategoriziranega športnika mednarodnega razreda.

 

LOKOSTRELSKI KLUB LETA 2018 je LOKOSTRELSKI KLUB KAMNIK

 

Lokostrelski klub Kamnik se letos ponaša že z 38-letnico uspešnega delovanja. Člani kluba se v svoji zgodovini ponašamo tudi z dobro organizacijo različnih tekmovanj, poleg katerih je bila letos s strani Svetovne Lokostrelske Zveze (WA) že tretjič zaupana organizacija Veronikinega pokala - mednarodnega tekmovanja za svetovno rang lestvico. V klubu smo aktivni pri objavi novic tako v lokalnih medijih kot tudi na družbenih omrežjih. Trudimo se približati lokostrelstvo predvsem mladim, med katerimi vlada v Kamniku in okolici veliko zanimanje za ta čudovit šport, naši uspehi pa so vidni tako v domači Sloveniji kot širom po svetu. Imamo tudi svoje zunanje in notranje strelišče, prav tako pa tudi dober vodstveni in trenerski kader.

Tekmovalci LK Kamnik se ponašajo z več naslovi državnih prvakov v različnih starostnih kategorijah v dvoranskem, tarčnem in poljskem lokostrelstvu. V letu 2018 je imel klub pet reprezentantov in sicer tri v članski in dva v mladinski reprezentanci. Med njimi je eden izmed njih tekmoval tako v članski kot mladinski konkurenci. Vsi so uspešno zastopali slovenske barve na velikih mednarodnih tekmovanjih, s katerih so v letu 2018 skupaj prinesli pet medalj: srebrna medalja individualno (Štrajhar Gašper) in srebrna medalja ekipno ( Štrajhar Gašper in Habjan Den- oba LK Kamnik in Bizjak Rok-LK Mins Postojna) Sredozemske igre v Španiji in bronasta medalja individualno (Ravnikar Žiga) in bronasta medalja ekipno( Ravnikar Žiga-Lk Kamnik, Staš Modic-LK Šenčur in Gašper Bolčina-LD Logatec) na Svetovnem prvenstvu Arrowhead v Italiji. Dva naša tekmovalca sta dosegla kategorizacijo mednarodnega razreda (Štrajhar Gašper, Habjan Den) ter dva kategorizacijo perspektivnega razreda (Ravnikar Žiga in Arnež Luka)

Priznanja za dosežene rezultate, lokostrelske značke, medalje na mednarodnih tekmovanjih in dosežene rekorde v letu 2018 so prejeli tudi naslednji člani Lokostrelskega kluba Kamnik:

Šarec Anja

Slana Špela

Habjan Teja

Rožič Miha,

Komočar Jaka

Habjan Den

Ravnikar Žiga

Štrajhar Gašper

 

Vsem skupaj iskreno čestitamo in se veselimo nadaljnih uspehov!

LK Kamnik

 

Gaper LOKOSTRELEC_LETA_2018

LK KAMNIK_KLUB_LETA_2018m

 

S5 Box